Mindfulness

Fysiotherapie 'De Boog' verzorgt mindfulnesstrainingen, individueel of in kleine groepen.

Deze training wordt gegeven op de woensdagavond van 19.00u-20.30u aan de Duistervoordseweg nummer 13 te Twello. De mindfulnesstraining zal worden begeleid door Christa Vorsterman van Oijen.

Heeft u interesse maak dan een afspraak voor een gratis telefonisch intakegesprek. U belt hiervoor naar de praktijk. Het telefoonummer is: 0571 - 274733. Een email sturen mag ook. Het mail adres is: christa@deboogfysiotherapie.nl.

Mindfulness
Door middel van mindfulness kun je rustiger en zelfbewuster worden.
Heb je last van onrustige gedachten, spanningen en/of stress dan kun je door de aandacht-, meditatie en ontspanningsoefeningen hier makkelijker mee om leren gaan, zodat je relaxter in je leven komt te staan.  

Chronische pijn
Mindfulness is ook bedoeld voor mensen met chronische klachten, zoals onbegrepen chronische pijn, vermoeidheid, pijn bij kanker, reuma, fibromyalgie of pijn veroorzaakt door andere aandoeningen. Mindfulness is een methode om deze chronische klachten beter te kunnen hanteren en er makkelijker mee te leren leven.


Uit de vicieuze cirkel
Door mindfulnesstraining is het mogelijk lichamelijk en mentaal meer tot rust  te komen en te leren beter voor jezelf te zorgen. In plaats van je te verzetten tegen pijn leer je een accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van pijn en ongemak. Met als gevolg dat de pijn minder ‘binnenkomt’ en soms zelfs kan afnemen. Je kunt leren de pijn en het ongemak beter te hanteren, waardoor je je leven kunt invullen met activiteiten die binnen je bereik liggen en die tevredenheid en energie geven.

 

 

Innerlijk verzet
Bij chronische pijn of vermoeidheid kun je te maken krijgen met allerlei beperkingen, waardoor het dagelijks leven ingrijpend verandert.
Pijn kan je leven op de kop zetten, want het heeft invloed op  werk, relatie, sociale contacten.
Het is niet wat je wilt: je verzet je er tegen. En hoe meer je je verzet tegen pijn en ongemak, hoe hardnekkiger de pijn wordt. De plek die de pijn in je leven inneemt groeit en de beperkingen nemen toe.

Negatieve uitwerking
Het innerlijk verzet tegen pijn kan je verdrietig, boos, gefrustreerd of zelfs depressief maken en kan op langere termijn een zeer negatieve uitwerking hebben op de kwaliteit van leven.

Spierspanning
Ook komt de weerstand tegen de pijn in het lichaam tot uiting:
Er ontstaat meer spierspanning, een hogere hartfrequentie, een snellere ademhaling.
Daardoor neemt het lichamelijk ongemak toe en verergert de pijn.
Het innerlijk verzet tegen de klachten zorgt er voor dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. 

Voor de mindfulnesstraining zijn er voldoende kussens en matjes aanwezig, Ook zijn er stoelen voor degenen die liever hoger zitten. Op een stoel zijn alle oefeningen goed mee te doen.

Tarieven

Intake mindfulness gratis
Mindfulness individueel, 5x 60min incl. documentatie €200,00 incl. btw
Mindfulness kleine groep, 8x 1,5 uur incl. documentatie €200,00 incl. btw

** Voor deze mindfulnesstraining geeft de ziektekostenverzekeraar geen vergoeding, mocht je daarvoor aanvullend verzekerd zijn. Het tarief is daarop aangepast.

You can’t stop the waves, but you can learn how to surf  (John Kabat Zinn)
You can’t stop the waves, but you can learn how to surf  (John Kabat Zinn)

mindfulness.intakeformulier.docx

Intake formulier Mindfulness mailen naar christa@deboogfysiotherapie.nl
docx, 31,5K, 06/05/17, 1465 downloads

Meditaties (audio) bij de trainingen.

Alle audio bestanden zijn te vinden op onze SoundCloud pagina.

Audiobestanden

back top

LOCATIES

Duistervoordseweg 13
7391 CA Twello
Tel: 0571 - 27 47 33

 

 

 


OCHTEND FITNESS

SV Twello
Zuiderlaan 5
7391 TZ Twello


OCHTEND en AVOND PILATES

Gebouw Irene
Dorpsstraat 10
7391 DD Twello